ГоловнаЕкономікаДержава

Федерація роботодавців занепокоєна долею 1100 працівників Попаснянського ВРЗ

"Укрзалізниця" відмовляється продовжити заводу термін оренди.

Федерація роботодавців занепокоєна долею 1100 працівників Попаснянського ВРЗ
Фото: popvestnik.info

Асоціація роботодавців України (ФРУ) звернулася до прем'єр-міністра, міністрів регіонального розвитку і інфраструктури, в.о. голови Фонду держмайна і керівника ПАТ "Укрзалізниця" з проханням сприяти трудовому колективу ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод" у продовженні договору оренди виробничих площ.

Як пишуть Українські новини, ФРУ занепокоєна загрозою втратити 1100 робочих місць у разі відмови ПАТ "Укрзалізниця" продовжити договір оренди виробничих площ трудовому колективу ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод".

Федерація звернула увагу державних службовців на те, що 8 вересня 2017 року керівництво ПАТ "Укрзалізниця" повідомило керівництво Попаснянського вагоноремонтного заводу про намір не продовжувати договір оренди виробничих площ, які підприємство використовує впродовж десяти останніх років.

Ситуація, що склалася, ставить під загрозу подальшу діяльність стратегічної для залізничної галузі та економіки України загалом компанії, може призвести до розриву контрактів на ремонт і будівництво вагонів, погіршення економічної і соціальної ситуації в прифронтовій зоні Луганської області.

"На цей момент ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод" є високотехнологічним підприємством із виробництва та ремонту вантажного рухомого складу залізниці. Підприємство має всі ознаки ефективного стратегічного розвитку, а саме: модернізує виробничі потужності, укладає договори стратегічного партнерства, виконує роботи, бере активну участь у житті міста Попасна. Податки та збори, які перераховує завод, є одним з основних джерел поповнення місцевого бюджету. З грудня 2007-го по серпень 2017 року завод сплатив до бюджетів усіх рівнів 291,5 млн грн, загальний обсяг інвестицій становив понад 133,3 млн грн. У орендаря немає заборгованостей з податків і заробітної плати. За весь час свого існування підприємство успішно здійснювало свою статутну діяльність", - йдеться у зверненні ФРУ.

Федерація роботодавців повідомляє також про те, що в 2017 році адміністрація підприємства підвищила заробітну плату працівникам на 25%. Разом з тим, з червня проводиться доплата до тарифних ставок і посадових окладів за роботу в районах проведення АТО.

"Сьогодні на ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод" працюють 1100 осіб. У разі відмови продовжити договір оренди виробничих площ, сотні кваліфікованих фахівців, які мають унікальний досвід, залишаться без роботи. Разом з тим місто і область втратять одного з найбільших платників податків і роботодавців, який бере активну участь в економічному і соціальному розвитку регіону", - свідчить ФРУ.

Федерація роботодавців просить чиновників сприяти неупередженому розгляду питання щодо продовження термінів оренди трудовому колективу Попаснянського ВРЗ з урахуванням позитивних економічних і соціальних показників діяльності компанії впродовж 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram