ГоловнаЕкономікаФінанси

Курс біткойна за кілька днів упав на 29%

Інвестори переключилися на біткойн кеш.

Курс біткойна за кілька днів упав на 29%
Фото: EPA/UPG

Курс биткойна, який минулої середи оновив історичний максимум, різко знижується. За вихідні криптовалюта подешевшала на 10%, а загальне падіння менш ніж за тиждень склало 29%.

Як повідомляє агентство Bloomberg, у понеділок вранці курс біткойна знизився до $5605, що на 29% нижче за історичний максимум $7882, зафіксований 8 листопада. До п'ятниці падіння склало $1000, а за вихідні воно посилилося.

Аналітики Bloomberg пояснюють події на ринку тим, що інвестори переключилися на альтернативний засіб - біткойн кеш. Криптовалюта, яка відокремилася від біткойна в серпні, подорожчала з п'ятниці на 40%, а в неділю коштувала вже $2426. Однак на торгах у Гонконгу вранці в понеділок її курс упав до $1379.

Як пояснює Bloomberg, на біткойн кеш інвестори переключилися через більший розмір блоку цієї криптовалюти. Технічно це дозволяє швидше проводити транзакції і знизити розмір комісійних. Водночас прихильники біткойна виступали проти збільшення розміру блоку, оскільки побоювалися, що це підірве децентралізовану природу криптовалюти і знищить ідею, яка лежала в її основі.

"Відбувається накачування Bitcoin Cash, - заявив головний виконавчий директор базованої в Гонконгу біржі криптовалют BitMEX Артур Хейз. - Це, очевидно, скоординовані дії певних осіб, особисто зацікавлених у Bitcoin Cash".

Як розповів агентству Майк Каяморі, голова компанії Quoine, що активно діє на ринку криптовалют, останні події можна охарактеризувати як паніку. За його словами, найкращим виходом для інвесторів стало б вкладення і в біткойни, і в біткойн кеш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram