ГоловнаПолітика

Оборонний бюджет США із $350 млн для України пройшов Палату представників

За нього проголосували 356 членів палати, проти - 70.

Оборонний бюджет США із $350 млн для України пройшов Палату представників
Флаг США на мачте Капитолия, где заседает Конгресс США, Вашингтон, 09 декабря 2016 года
Фото: EPA/UPG

Палата представників Конгресу США 14 листопада затвердила проект закону про оборонний бюджет на 2018 фіскальний рік, який дозволяє виділення 350 млн доларів для надання допомоги Україні.

За нього проголосували 356 членів палати, проти - 70.

Спочатку бюджетний запит Палати представників на оборонну допомогу Україні становив 150 млн доларів, а Сенату - 500 млн доларів. У підсумку прийшли до компромісної цифри 350 млн доларів.

У посольстві України в США повідомили, що проект закону дає дозвіл на надання українській армії летального озброєння оборонного характеру. У нього також включено нові положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах США поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також на посилення повітряних і військово-морських сил.

Уперше на законодавчому рівні запропоновано надати Україні такі оборонні засоби, як радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Сукупно оборонний бюджет США становитиме 692 млрд доларів. Бюджет на 2017 рік становив 619 млрд.

Наступний крок - голосування в Сенаті, після чого закон повинен підписати президент Дональд Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram