ГоловнаПолітика

Конгрес США схвалив виділення Україні $350 млн військової допомоги

Кошти будуть виділені 2018 фінансового року, але із застереженням.

Конгрес США схвалив виділення Україні $350 млн військової допомоги
Фото: kestan.com

Проект оборонного бюджету США на 2018 фінансовий рік передбачає, що на надання Україні допомоги в галузі безпеки буде виділено $350 млн.

Деталі документа, узгодженого комітетами у справах збройних сил Сенату і Палати представників Конгресу США, наводяться на сайті сенатського комітету.

"Дозволяється виділення $350 млн на надання допомоги Україні в галузі безпеки, включаючи оборонне летальне озброєння", - йдеться у звіті за підсумками засідання.

В узгодженому варіанті є застереження, згідно з яким витрачати дозволено лише половину цієї суми. Витрачання другої половини обмежується, допоки глава Пентагону не запевнить Конгрес у тому, що Україна зробила значні зусилля для проведення інституційних реформ в оборонній сфері, "вкрай важливих для збереження створеного потенціалу з використання наданої допомоги в галузі безпеки".

Згідно з домовленостями, сукупно на протистояння російській загрозі в Європі США планують виділити 2018 фінансового року $4,6 млрд.

Нагадаємо, у вересні президент України Петро Порошенко говорив про те, що Сенат США погодився виділити Києву $500 млн на оборону. У Палаті представників із Сенатом не погодилися, запропонувавши зменшити цю суму до $150 млн. У результаті після узгоджень в обох палатах Конгресу сума залишилася на рівні $350 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram