ГоловнаБлогиБлог Аркадія Корнацького

На словах - захисники, насправді - грабіжники

14 листопада 2017 року о 12 год. 08 хвилин 59 секунд на табло Верховної Ради України висвітилося число "225" - рівно скільки народних депутатів проголосували за те, щоб відправити законопроекти 6049 ( від "Батьківщини") та 6049-1 (від БПП, "Самопомочі" й інших) до профільного Комітету ВРУ для доопрацювання з наступним внесенням на повторний розгляд.

Фото: Макс Требухов

А треба 226 голосів, не вистачило одного голосу і це означало, що законопроекти підлягають відхиленню. Іншими словами, що вони "провалені". Зізнаюсь, зітхнув з полегшенням і задоволенням - бо це були надзвичайно шкідливі для селян і фермерів законопроекти, вони могли позбавити їх сотень тисяч гектарів сільгоспземель колективної власності, та впровадити числені нові корупційні й бюрократичні проблеми. Я голосував проти цих злодійських законопроектів, і напередодні голосування також переконав декількох колег не ганьбитися й не ставати в ряди грабіжників селянства. Спрацювало.

Та вже в наступну хвилину голова Верховної Ради Андрій Парубій пішов на пряме порушення Закону України "Про регламент Верховної Ради України" і продовжив голосування, врешті-решт голосів нашкребли і замість відхилення законопроекту його таки відправили до Комітету з аграрних питань для підготовки до повторного читання.

Видно, комусь на самому "верху" дуже хочеться накласти лапу на так звані невитребувані паї, створити додаткові корупційні потоки за рахунок позбавлення селян і сільгоспвиробників земельних ділянок під фермами, токами, іншими виробничими об'єктами, польовими дорогами всіх видів, лісосмугами тощо, а також впровадити для селян черговий "Юріїв день" у вигляді примусової "консолідації" паїв.

Не вийде, будемо судитися і переможемо. А селянам і фермерам це черговий сигнал до найшвидшого об'єднання проти найголовніших рейдерів - із Києва, з вул. Грушевського, з Кабміну і Верховної Ради України.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram