ГоловнаПолітика

Кабмін вніс зміни в правила проїзду перехресть з круговим рухом

Пріоритет проїзду тепер у того, хто рухається по колу, а ті, хто в'їжджають, повинні поступатися дорогою.

Кабмін вніс зміни в правила проїзду перехресть з круговим рухом
Фото: focus.ua

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу вніс зміни в Правила дорожнього руху про пріоритет під час проїзді перехресть з круговим рухом. Пріоритет проїзду тепер у того, хто рухається по самому колу, а ті, хто в'їжджають, повинні поступатися дорогою.

На початку квітня 2017 року Верховна Рада додала в статтю 41 закону "Про дорожній рух" новий абзац: "Перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу".

Тепер цю норму офіційно внесено до Правил дорожнього руху.

Уряд встановив, що виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не встановлено дорожніми знаками або розміткою, і це не створює перешкоди транспортним засобам, які рухаються в попутному напрямку праворуч.

На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспорту зобов'язаний дати дорогу транспорту, що наближається праворуч, окрім перехресть з круговим рухом.

На нерегульованому перехресті трамвай має перевагу перед нерейковим транспортом, що наближається до нього по рівнозначній дорозі, крім перехресть з круговим рухом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram