ГоловнаПолітика

Комітет виборців представив дані паралельного підрахунку голосів на місцевих виборах

Кандидати БПП перемогли в 60 громадах, "Батьківщини" - в 13.

Комітет виборців представив дані паралельного підрахунку голосів на місцевих виборах
Алексей Кошель
Фото: Ukraine crisis media center

Комітет виборців України на прес-конференції в понеділок представив результати паралельного підрахунку голосів на виборах голів 201 об'єднаної територіальної громади, які пройшли 29 жовтня.

"Блок Петра Порошенка - перемогли 60 кандидатів. Партія заявляла про більш ніж 100 кандидатів, маючи на увазі кандидатів, яких вона підтримувала, або кандидатів, які є членами цієї політичної партії. Політична партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - перемогли 13 кандидатів. Партія заявляла про ще 11 кандидатів, які балотувалися за її підтримки. Аграрна партія - перемогли п'ять висуванців цієї політичної сили, "Наш край" - п'ять висуванців, партія "За реальні справи" - три переможці виборів голів ОТГ, партія "УКРОП" - один, партія "Сила людей" - один. Це дані нашого паралельного підрахунку", - повідомив присутнім журналістам глава КВУ Олексій Кошель.

Він підкреслив, що більшість кандидатів-переможців були самовисуванцями, але насправді багатьох із них підтримувала та чи інша політична парія, особливо БПП чи "Батьківщина". Однак ця інформація не публічна.

Нагадаємо, що в неділю, 29 жовтня, в Україні пройшли вибори у 201 об'єднаній територіальній громаді в усіх регіонах. До складу цих громад увійшли 933 місцеві ради (25 міських, 67 селищних і 841 сільська). За підрахунками ЦВК, у виборах могли взяти більш ніж 1,33 млн осіб, або близько 4% загальної кількості виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram