ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі розгромили виборчу дільницю в Дніпропетровській області (оновлено)

Постраждали двоє працівників поліції.

Невідомі розгромили виборчу дільницю в Дніпропетровській області (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Оновлення: додано фото і подробиці.

Група невідомих розгромила виборчу дільницю в Майському Синельниківського району Дніпропетровської області. Під час нападу постраждали двоє поліцейських, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"29 жовтня близько 18:30 на виборчу дільницю в с. Майське Синельниківського району Дніпропетровської області зайшло 15-20 невідомих осіб, які розбили в приміщенні вікна й пошкодили майно. Після цього зловмисники кинули димові шашки і поїхали на автомобілях. Під час нападу тілесних ушкоджень зазнали двоє працівників поліції, які спробували перешкодити порушенню громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

В області оголошено план "Перехоплення".

На місці події працює слідчо-оперативна група, додали в поліції.

Оновлення: громадянська мережа ОПОРА на своєму сайті повідомляє подробиці події і публікує фото з місця подій.

Нападники приїхали в сімох авто з номерами АА і АІ, були в камуфляжі, але без масок. Розбили вітрину холу, де чергувала виборча комісія. Один з нападників стріляв у поліцейського, який захищав дільницю, але куля не зачепила його. Невідомі хотіли влити зеленку в урни з бюлетенями.

Один поліцейський постраждав від удару сокирою по нозі. Характеру поранень другого не уточнюють.

Поліція перехопила авто з невідомими, під час затримання на машинах уже були номери Дніпропетровської області - АЕ (замість номерів Києва й області під час нападу). Під час огляду автомобілів у салоні і багажнику знайшли вогнепальну та травматичну зброю (автомати Калашникова, карабіни, помпові рушниці), патрони, бронежилети, балаклави, арматуру і бити.

Оновлення 8:28. За вчинення нападу на виборчу дільницю в с. Майське затримано 24 людей, повідомляють у фейсбуці обласної поліції.

"Після скоєння протиправних дій зловмисники на семи автомобілях намагалися втекти. Їх місцезнаходження встановлено в рамках реалізації оперативного плану "Перехоплення". На посту автомобілі було зупинено, а підозрюваних затримано і доправлено в Синельниківське відділення поліції. Під час огляду автомобілів виявлено велику кількість зброї", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/PoliceDniproRegion

Дії затриманих кваліфіковано за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права). За цей злочин затриманим може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Раніше повідомляли, що поліція отримала 46 повідомлень про події, пов'язані з проведенням виборів у об'єднаних територіальних громадах. За результатами перевірки цих повідомлень слідчими підрозділами порушено два кримінальні провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram