ГоловнаПолітика

Нацгвардію України прийняли до асоціації FIEP

Генерал Балан заявив, що це було однією зі стратегічних цілей НГУ.

Нацгвардію України прийняли до асоціації FIEP
Фото: ngu.gov.ua

Саміт директорів і командувачів Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря (FIEP) 16 жовтня ухвалив рішення про надання Національній гвардії статусу повноправного члена. Раніше НГУ була спостерігачем.

Про це повідомляється на сайті Нацгвардії України.

"Сьогодні досягнута одна з найважливіших стратегічних цілей, що стоять перед Національною гвардією України з моменту її створення... Отримання Національною гвардією України статусу повноправного члена асоціації FIEP є результатом наполегливої роботи на шляху реформування в рамках євроатлантичного курсу держави. Ця подія є потужним імпульсом і чітким сигналом до продовження реформ у Національній гвардії України, адаптації національного законодавства України до демократичних норм і стандартів провідних країн світу", - прокоментував рішення саміту заступник командувача НГУ Микола Балан.

Асоціація FIEP (від перших букв країн-засновниць: Франція, Італія, Іспанія, Португалія) складається з правоохоронних структур у статусі військової установи країн Європи та Середземного моря.

Під час створення в 1994 році, до неї входили Національна жандармерія Франції, Війська Карабінерів Італії і Цивільна гвардія Іспанії. Згодом в Асоціацію були прийняті Республіканська нацгвардія Португалії (1996), Жандармерія Туреччини (1998), Королівська жандармерія Нідерландів, Королівська жандармерія Марокко (1999) жандармерія Румунії (2002), Королівська жандармерія Йорданії (2012), Національна гвардія Тунісу (2016).

Національна гвардія подала заявку на вступ в FIEP у 2015 році, а восени 2016 року отримала статус спостерігача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram