ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з фракцією БПП перед засіданням Ради

Президент переконував депутатів підтримати законопроекти щодо Донбасу.

Порошенко зустрівся з фракцією БПП перед засіданням Ради
Фото: facebook.com / Владимир Горковенко

Президент Петро Порошенко був присутній у четвер на засіданні фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді в будівлі парламенту.

Засідання почалося близько 09:30 і закінчилося до 10:00.

Як повідомила за його підсумками представник президента в Раді Ірина Луценко (БПП), Порошенко закликав депутатів розглядати разом законопроекти №7163 і №7164, які визнають частину Донбасу окупованою і продовжують на рік дію закону про особливий статус.

"Президент навів дуже серйозний аргумент, чому ми повинні голосувати закон про продовження ще на рік порядку місцевого самоврядування на цих територіях. Основна причина - якщо ми це не зробимо, а це частина вимог "мінського процесу", виникає загроза, що Росія починає ескалацію конфлікту. Починають працювати "Гради" і заборонена "мінським процесом" зброя. Це означає, що антитерористична операція більше не проходить, і президент має ризик введення воєнного стану, а це повноцінна війна", - сказала Луценко журналістам.

Нагадаємо, голосування президентських законопроектів щодо Донбасу пройде в четвер.

У середу у Верховній Раді були зареєстровані два законопроекти авторства президента України Петра Порошенка, які були визначені як невідкладні: щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях (№7163) та "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей) (№7164).

Перший законопроект пропонує визнати підконтрольні "ДНР" і "ЛНР" території окупованими, закріпити пріоритетність Мінських домовленостей і перейменувати АТО. Другий продовжує на рік особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram