ГоловнаПолітика

Гройсман доручив провести виїзну нараду з питання утилізації сміття

Головування покладено на віце-прем'єра Геннадія Зубка.

Гройсман доручив провести виїзну нараду з питання утилізації сміття
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести в середу спеціальну виїзну нараду з питань вирішення проблеми сміття у Львові.

Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів.

"З метою вирішення ситуації, що склалася з накопиченням твердих побутових відходів на адміністративній території Львівської міської ради, в тому числі опрацювання питання їх вивезення на полігони інших населених пунктів області та України для запобігання виникненню надзвичайної ситуації, прошу провести 21 червня 2017 року виїзну нараду у Львівській області", - йдеться в повідомленні.

У нараді візьмуть участь керівництво Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства інфраструктури, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також керівництво Львівської ОДА. Головування покладено на віце-прем'єра Геннадія Зубка.

Нагадаємо, в.о. голови МОЗ Уляна Супрун поки що не бачить підстав для введення надзвичайної ситуації у Львові. Однак, за її словами, лабораторні дослідження показали високу концентрацію бактерій біля сміттєвих контейнерів.

У Львові вже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить відходи на інші полігони. Станом на 19 червня 2017 року в місті накопичилося 8500 тонн сміття, яке нікуди вивозити.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписала сміттєвий меморандум з 20 містами області. Побутові відходи зі Львова впродовж двох найближчих років мали приймати полігони цих міст. 9 червня Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єра Гройсмана.

Комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міськради двічі звернулася з проханням про оголошення міста зоною екологічного лиха. Два топові представники партії "Самопоміч" Олег Березюк і Оксана Сироїд оголосили голодування. Пізніше до них також приєднався Тарас Пастух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram