ГоловнаПолітика

Шести затриманим у справі Розенблата-Полякова повідомили про підозру

Серед підозрюваних два охоронці Розенблата, помічник Полякова і троє представників "Депутатського контролю".

Шести затриманим у справі Розенблата-Полякова повідомили про підозру
Фото: Сергей Нужненко

Співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

Згідно з повідомленням, одному з охоронців народного депутата Бориса Розенблата повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Іншому охоронцю народного депутата Бориса Розенблата повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Помічнику-консультанту народного депутата Максима Полякова повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Трьом представникам міжфракційного об'єднання Верховної Ради України "Депутатський контроль" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У бюро нагадали, що 19 червня детективи НАБУ затримали низку осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин скоєно за пособництва народних депутатів України. Операція проводилась у співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram