ГоловнаПолітика

Порошенко провів зустріч з міністром оборони США

Глава Пентагону висловив повну підтримку України і виступив за збереження санкцій проти РФ.

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром оборони США Джеймсом Меттісом. Глава Пентагону висловив повну підтримку України і виступив за збереження санкцій проти РФ як країни-агресора.

Про це повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

"Дуже сильна зустріч з міністром оборони Меттісом. Він висловив повну підтримку України і збереження санкцій проти РФ як країни агресора", - зазначив Цеголко.

Петро Порошенко і Джеймс Меттіс обговорили ситуацію на Донбасі в результаті російської агресії. Було висловлено занепокоєння у зв'язку з постійними спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати процес мирного врегулювання, передає прес-служба глави української держави.

Джеймс Меттіс підкреслив важливість дотримання зобов'язань щодо забезпечення міжнародного порядку, суверенітету, територіальної цілісності та свободи.

"Навіть перед лицем загрози агресії і кібератак ваша країна робить багато. США залишаються на позиціях підтримки України", - підкреслив він.

Сторони обговорили пріоритетні кроки з метою зміцнення оборонного потенціалу України в рамках розвитку стратегічного партнерства з США та поглиблення двостороннього співробітництва у сфері оборони.

"Президент підкреслив важливість розширення співпраці у сфері безпеки і зазначив, що Україні вдалося зберегти свою територіальну цілісність, незалежність і суверенітет завдяки, зокрема і співпраці із США, які є нашим стратегічним партнером", - йдеться в повідомленні.

Президент Петро Порошенко запросив міністра оборони США відвідати Україну з візитом.

Раніше Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом у Вашингтоні. За словами Порошенка, президент США запевнив у подальшій підтримці Мінських домовленостей.

Посол України в США Валерій Чалий анонсував зустріч Порошенка з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram