ГоловнаПолітика

Довгий готовий відповісти на претензії прокуратури в суді

Нардеп має намір особисто просити своїх колег проголосувати за зняття недоторканності.

Довгий готовий відповісти на претензії прокуратури в суді
Фото: Макс Левин

Позафракційний народний депутат, екс-секретар Київської міськради Олесь Довгий має намір особисто просити народних депутатів проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ніколи не ховався за депутатським імунітетом. Ішов на вибори, обирався в парламент не заради недоторканності. І через 2,5 року після виборів продовжую відкрито і чесно дивитися в очі своєму виборцю. Якщо прокуратура має до мене претензій - я сам попрошу моїх колег по сесійній залі проголосувати за подання, яке нібито вніс Назар Холодницький", - написав Довгий.

Він також зазначив, що не має наміру коментувати претензії правоохоронців, оскільки жодні офіційні документи ні від київської прокуратури, ні від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) до нього не надходили, а дізнався він про це зі ЗМІ.

Довгий заявив, що не збирається їхати з України і буде готуватися до того, щоб у суді відповісти на претензії прокуратури.

"Мені нічого боятися і нічого приховувати. Дискутувати зі слідством за допомогою Фейсбуку не стану. З представниками прокуратури зустрінемося в суді", - додав він.

Нагадаємо, ГПУ підготувала проект подання про зняття недоторканності з Довгого за ст.364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram