ГоловнаПолітика

Гройсман відправив до Львова комісію для вирішення сміттєвої кризи

"Будемо допомагати очищати Львів від сміття".

Гройсман відправив до Львова комісію для вирішення сміттєвої кризи
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів направив до Львова урядову комісію на чолі з віце-прем'єром Геннадієм Зубком. Вона повинна знайти вихід із сміттєвої кризи, в якій опинилося місто.

Про це заявив у вівторок прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Завтра я направляю туди віце-прем'єр-міністра з питань регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, який очолить комісію Мінекології, ДСНС. Учора ввечері я дав доручення Олегові Синютці, голові адміністрації, організувати зустріч із мерами. Будемо просити їх, щоб вони допомогли і прийняли сміття зі Львова на тимчасовій основі", - сказав він.

"Будемо допомагати очищати Львів від сміття", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, у Львові вже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відтоді як через пожежу було закрито міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить сміття на інші полігони. Станом на 19 червня 2017 року в місті накопичилося 8500 тонн сміття, яке нема куди вивозити.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали сміттєвий меморандум із 20 містами області. Побутові відходи зі Львова впродовж двох найближчих років повинні були приймати полігони цих міст.

9 червня мер Андрій Садовий заявив, що Львів обманули і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міськради двічі звернулася з проханням про оголошення міста зоною екологічного лиха. Два топових представники партії "Самопоміч" - Олег Березюк та Оксана Сироїд - оголосили голодування на знак протесту проти ігнорування проблеми Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram