ГоловнаПолітика

ГПУ отримала подання на нардепів Довгого, Полякова і Розенблата

Подання надійшли пізно, тому направити їх в Раду вже завтра неможливо.

Генеральна прокуратура отримала від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Олеся Довгого, Борислава Розенблата ("Блок Петра Порошенка") та Максима Полякова ("Народний фронт") .

Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила у фейбуці.

За словами Сарган, юридична служба ГПУ взяла документи на обробку відповідно до норм закону "Про Регламент Верховної Ради України", а саме кожне подання "має бути вмотивованим і достатнім, містити конкретні факти і докази, що підтверджують факт вчинення зазначеною в поданні особою суспільно небезпечного діяння".

Тому, стверджує Сарган, направити ці подання у Верховну Раду вже завтра для розгляду їх у регламентному комітеті неможливо.

"Генпрокурор ухвалить рішення про підтримку подань після надходження висновку юридичної служби ГПУ", - підкреслила прес-секретар глави ГПУ.

Раніше сьогодні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що надіслав генеральному прокурору подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олеся Довгого. За його словами, подання стосується кримінального провадження за фактом виділення земельних ділянок у Києві в 2007-2009 роках.

Олесь Довгий заявив, що готовий відповісти на претензії прокуратури в суді та має намір особисто просити своїх колег проголосувати за зняття недоторканності.

Нагадаємо, напередодні в НАБУ заявили, що затримали охоронця Розенблата на хабарі, який призначався двом нардепам. За інформацією депутата Сергія Лещенка, ці нардепи - сам Розенблат і його колега з "Народного фронту" Максим Поляков.

Розенблат визнав затримання його помічника помстою "бурштинової мафії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram