ГоловнаПолітика

Слідство вивчить фільм про вбивство Шеремета

У Нацполіції закликали дочекатися компетентної оцінки викладених журналістами фактів.

Слідство вивчить фільм про вбивство Шеремета
Игорь Устименко слева
Фото: Стоп-кадр с видео

Слідство вивчить факти, оприлюднені у фільмі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв.

"Ці матеріали однозначно будуть вивчені в рамках проведення досудового розслідування за вказаними кримінальними провадженнями, а також буде дана відповідна оцінка в рамках процесуального кодексу. Щодо оцінки цих матеріалів, компетентним здійснювати такі оцінки є саме той слідчий або група слідчих, які здійснюють досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні", - сказав він в ефірі телеканалу NewsOne у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому Бушуєв підкреслив, що "будь-які оцінки в рамках будь-якого кримінального провадження повинні надаватися виключно компетентними особами, передусім наділеними законом цими повноваженнями".

Кримінальне провадження за фактом вбивства Шеремета розслідує Національна поліція.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було. Поліція кваліфікувала вибух як умисне вбивство. Майже відразу ж після вбивства в мережу виклали відео передбачуваного закладення бомби на днище автомобіля Шеремета.

Представлений у середу ввечері фільм-розслідування "Убивство Павла" журналістів OCCRP і порталу Slidstvo.Info свідчить, що Ігор Устименко, який працював у Службі безпеки України до 2014 року, був біля будинку Шеремета вночі, коли під машину журналіста було підкладено вибухівку.

Сам Устименко відмовився коментувати свої зв'язки з СБУ, а в розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив уночі перед убивством Шеремета біля його будинку.

У СБУ заявили, що Устименка звільнили ще 29 квітня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram