ГоловнаПолітика

Отримавши безвіз, Україна остаточно оформила розлучення з Росією, - Порошенко

Низка країн Латинської Америки та Азії слідом за ЄС автоматично нададуть безвізовий режим українцям.

Отримавши безвіз, Україна остаточно оформила розлучення з Росією, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Отримавши безвізовий режим, Україна остаточно відходить від Росії і повертається додому в Європу.

Про це заявив президент Петро Порошенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Я б сказав, що сьогодні Україна остаточно оформила своє розлучення з Російською імперією і саме так по-філософськи ми повинні це сприймати", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "1+1" у четвер увечері.

За його словами, відтепер будуть діяти три свободи - свобода пересування товарів, капіталів і людей.

"Мова йде не тільки і не стільки про безвізовий перетин кордону, мова йде про повернення України до історичного місця в складі європейських країн", - сказав президент.

Він зазначив, що були перешкоди всередині країни і навіть деякі єврооптимісти публічно зверталися до керівництва Єврокомісії та Євросоюзу з закликом не давати Україні безвіз.

Також, за словами Порошенка, були і зовнішні перешкоди, зокрема, спроби мобілізувати антиєвропейські сили всередині ЄС з метою не давати Україні безвізовий режим.

Президент Петро Порошенко також повідомив, що після надання Євросоюзом безвізового режиму для громадян України, низка країн Латинської Америки та Азії теж введуть безвіз.

"Ще одна приємна новина - понад 35 країн Латинської Америки і Азії, у яких є з ЄС угоди про безвізовий режим, автоматично будуть надавати право українцям подорожувати в Латинську Америку та Азію", - сказав він.

Порошенко нагадав, що українці отримають також право їздити без віз в Норвегію, Швейцарію, Ліхтенштейн.

Раніше сьогодні Рада Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Очікується, що українці зможуть відвідувати ЄС без віз вже з 11 червня.

Президент Петро Порошенко назвав безвізовий режим "гігантським кроком в Європу". А представництво ЄС в Україні розповсюдило відео, в якому посол ЄС привітав українців з безвізом українською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram