ГоловнаПолітика

Заступник голови НАЗК звинуватив Корчак у блокуванні перевірки е-декларацій

Руслан Радецький заявив, що це дискредитує його як відповідального за перевірку.

Заступник голови НАЗК звинуватив Корчак у блокуванні перевірки е-декларацій
Наталья Корчак
Фото: Цензор.НЕТ

Заступник глави Нацагентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький звинуватив керівника відомства Наталю Корчак в навмисному блокуванні перевірки електронних декларацій чиновників.

Про це він написав у Фейсбуці.

За його словами, сьогодні вже втретє глава НАЗК заблокувала початок проведення перевірки е-декларацій, не включивши це питання до порядку денного засідання.

"Корчак, ігноруючи думку інших членів НАЗК, одноосібно закрила засідання, не бажаючи навіть обговорювати включення цього питання до порядку денного... Такі дії глави НАЗК спрямовані на дискредитацію мене, як відповідального за проведення перевірки", - заявив Радецький.

Нагадаємо, 13 лютого Мін'юст розблокував Порядок повної перевірки е-декларацій чиновників. Документ кілька місяців не могли зареєструвати, щоб він набув чинності. Крім того, робоча група Кабміну мала доопрацювати ще один документ, до якого виникли претензії у Мін'юсту, - Порядок здійснення моніторингу способу життя чиновників. 22 лютого НАЗК почало перевірку е-декларацій президента, прем'єр-міністра і членів уряду за 2015 рік. У березні НАЗК почало перевірку е-декларацій ще 11 чиновників.

У квітні НАЗК вирішило продовжити термін повної перевірки декларацій чиновників ще на 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram