ГоловнаПолітика

НАБУ отримало повний доступ до реєстру е-декларацій

Бюро розслідує понад 40 кримінальних проваджень, пов'язаних із деклараціями.

НАБУ отримало повний доступ до реєстру е-декларацій
Фото: Lb.ua

Національне антикорупційне бюро з 10 травня отримало повний доступ до Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Прес-служба Бюро зазначає, що це значно спростить і прискорить процедуру аналізу декларацій осіб, підслідних НАБУ, під час розслідування кримінальних проваджень.

Зараз Національне бюро розслідує понад 40 кримінальних проваджень, пов'язаних із деклараціями.

Нагадаємо, в грудні 2016 року НАБУ поскаржилося, що Національне агентство з питань запобігання корупції відмовляється давати повний доступ до е-декларацій.

У відповідь НАЗК заявило, що надання інформації з реєстру е-декларацій може здійснюватися на підставі постанови слідчого судді, суду. У будь-якому іншому випадку надання повного доступу з боку агентства матиме протизаконний характер і не сприятиме ухваленню справедливих рішень.

Проте в середині січня відомства досягли взаєморозуміння і підписали меморандум про співробітництво й обмін інформацією.

На НАЗК покладено функції перевірки електронних декларацій представників органів влади. У свою чергу, НАБУ розслідує корупційні злочини високопосадовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram