ГоловнаПолітика

МЗС використовує стратегію "снігової кулі" для повернення Криму

"Мета - посилити тиск на РФ настільки, що почнуться якісні зміни".

МЗС використовує стратегію "снігової кулі" для повернення Криму
Надежда Цок
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ використовує стратегію "снігової кулі" для повернення Криму.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна сказав Надія Цок, посол з особливих доручень МЗС України.

"У МЗС є план дій [для повернення Криму], і ви бачите результати. Ми діємо в рамках міжнародних організацій, де можемо діяти. Навіть там, де результативність не надто високою в плані конкретних рішень, як Рада Безпеки ООН, тому що будь-яке рішення буде заблоковано Російською Федерацією, що є агресором. Але навіть там ведемо інформаційну діяльність, щоб довести до світової громадськості, що проблема існує, факти агресії і тортур очевидні", - сказала вона.

За словами Цок, мета МЗС - домагатися все нових і сильніших політичних рішень.

"Це як снігова куля, вона росте і росте. Ми постійно працюємо над тим, щоб посилювати санкції, продовжувати їх, щоб посилювався економічний, фінансовий, політичний, емоційний, будь-який тиск на Російську Федерацію. Це основна стратегія", - сказала вона.

"Наша мета - посилити тиск на РФ настільки, що почнуться якісні зміни. Це єдиний шанс для нас - крок за кроком домагатися якихось рішень і позитивних результатів", - заявила посол МЗС.

Нагадаємо, 19 квітня Міжнародний суд ООН закликав РФ скасувати заборону Меджлісу і гарантувати права кримських татар і українців на території півострова.

3 травня Комітет міністрів Ради Європи заявив про незаконність анексії Криму і наполегливо закликав РФ вжити заходів для дотримання прав людини і припинити репресії, зокрема, проти українців і кримських татар на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram