ГоловнаПолітика

Голова НАЗК: премії в розмірі 200 тисяч гривень виписували за роботу

Корчак стверджує, що все законно.

Голова НАЗК: премії в розмірі 200 тисяч гривень виписували за роботу
Глава Агентства з протидії корупції Наталія Корчак
Фото: politica-ua.com

Народні депутати під час звіту голови НАЗК Наталії Корчак у Раді засипали її запитаннями про високі премії, які вона виписувала собі й колегам - у розмірі 200 тисяч на людину, пише "Українська правда". 

За словами голови НАЗК, жодних порушень не було, усе відбувалося в рамках закону.

"Премії нараховували в серпні, жовтні, листопаді. 200 тисяч гривень була премія, але ці премії отримували за роботу", - заявила Корчак. Вона зазначила, що багато зробила на своїй посаді.

"За свою роботу (виписувала премії - ред.), запущено процес електронного декларування, запущено механізм перевірки фінансування партій, здійснюється постійна робота, пов'язана із запобіганням корупції", - зазначила Корчак.

Як відомо, зарплата Корчак у лютому 2017 року, згідно з інформацією НАЗК, складалася з посадового окладу - 40, 560 тис. гривень, надбавки за вислугу років - 20, 280 тис. гривень, надбавки за інтенсивність праці - 40,560 тис. гривень.

У жовтні 2016 року журналісти програми "Схеми" повідомили, що чотири члени Національного агентства із запобігання корупції щомісяця отримували до свого основного окладу дві надбавки і премію в розмірі місячної зарплати.

У результаті замість одного стандартного окладу члена НАЗК вони отримували по чотири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram