ГоловнаПолітика

Названі претенденти на посаду голови НГТУ

Серед охочих очолити Суспільне мовлення виявився голова Держкомтелерадіо.

Названі претенденти на посаду голови НГТУ
Олег Наливайко

Документи на конкурс з обрання голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) подали вісім осіб.

Про це сайту "Суспільне мовлення" повідомила голова наглядової ради НГТУ Тетяна Лебедєва. Імена претендентів вона назвати відмовилася.

Юрист Інституту медіа-права Ігор Розкладай у фейсбуці оприлюднив прізвища тих, хто подав документи. Це екс-гендиректор Національної телекомпанії Зураб Аласанія, тележурналіст Роман Вибрановський, продюсер і режисер-постановник Олександр Зирін, співробітник телеканалу "2+2" Олександр Зорка, голова Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення Олег Наливайко, кореспондент Polsat Марек Сіерант, а також Олександр Коваленко і Юрій Дараган (за даними "Українських новин", це можуть бути екс-начальник управління у справах преси та інформації Запорізької обладміністрації та член низки громадських організацій Житомира).

Нагадаємо, 3 лютого наглядова рада НГТУ оголосила конкурс на посаду голови правління компанії. Документи на конкурс приймали до 16 березня.

Рішення про допуск претендентів до участі в конкурсному відборі наглядова рада НГТУ прийме не пізніше, ніж через сім календарних днів. А не пізніше, ніж через 21 день після цього засідання повинно відбутися заслуховування претендентів.

Національна громадська телерадіокомпанія (НГТУ) повинна об'єднати всі державні телерадіокомпанії. Передбачається, що НГТУ не залежатиме від влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram