ГоловнаПолітика

Гройсман закликав мера Львова самостійно розібратися з проблемою сміття

Прем'єр звинуватив Садового у бездіяльності.

Гройсман закликав мера Львова самостійно розібратися з проблемою сміття
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав мера Львова Андрія Садового самостійно вирішити проблему з пошуком полігонів для прийому вивезеного з міста сміття.

"Годину тому провів телефонну розмову з Львівським міським головою Андрієм Садовим. Він повідомив, що ті полігони, про які ми домовилися під час минулого мого приїзду у Львів, відмовляються далі брати львівське сміття. Чесно кажучи, просто по-людськи розумію їхню позицію - і про це сказав панові Андрію. Вони не бачать бажання вирішити проблему з його боку, а тільки постійні зволікання. Тому, мабуть, і відмовляються, тому що не розуміють скільки ще це триватиме", - написав Гройсман у фейсбуці.

Прем'єр зазначив, що його "вразив один факт": коли Садовий сказав йому, що вже говорив з усіма міськими головами, водночас "всі відмовляються".

"Але на моє запитання, з ким і коли він говорив на цю тему останній раз, відповів, що говорив з головою Віталієм Кличком... десь 1,5 місяці тому!.. Я вже не раз втручався в цю ситуацію, готовий втрутитися ще раз. Але думаю, що врешті-решт пан Андрій повинен був би почати вирішувати цю проблему, а не шукати знову, хто йому заважає", - пише Гройсман.

Раніше в п'ятницю Садовий заявив, що Львову більше нікуди вивозити сміття

Нагадаємо, в січні Гройсман доручив голові Львівської обласної державної адміністрації провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій і знайти рішення для сміттєвої кризи у Львові. Водночас він різко розкритикував міську владу Львова, назвавши її безпорадною.

Наприкінці січня, за розпорядженням уряду, передали Львову ділянку в Яворівському районі для будівництва нового полігону та комплексу з переробки відходів, але Львів відмовився від ділянки після того, як робоча група дійшла до висновку, що вказана ділянка не придатна для будівництва полігону та комплексу з переробки ТПВ.

Львів неодноразово звинувачував центральну владу в ігноруванні проблеми міста. Партія мера Львова "Самопоміч" не виключає, що це робиться для того, щоб нашкодити іміджу Садового і його рейтингам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram