ГоловнаПолітика

Львову запропонували нову ділянку під сміттєпереробний завод

Підприємство можуть розмістити на території вапнякового кар'єру.

Львову запропонували нову ділянку під сміттєпереробний завод
Карьер "Николаевцемента" возле села Добряны
Фото: Google Maps

Львівська обласна державна адміністрація запропонувала Львову нову ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу.

Про це йдеться на сайті адміністрації.

Вона розташована біля села Добряни в Миколаївському районі, за 28 кілометрів від міста.

Загальна площа ділянки - 100 га, це землі промислового призначення вапнякового характеру, вони не придатні для сільського господарства.

Варто зазначити, що влітку 2016 року Миколаївська районна рада зробила заяву, в якій висловила протест проти планів розміщення сміттєвого полігону в районі села Добряни.

Нагадаємо, 27 січня Садовий попросив прем'єра Володимира Гройсмана виділити Львову земділянку на 12,5 га для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" в Яворівському районі Львівської області. Гройсман це прохання пообіцяв задовольнити, і 30 січня голова Львівської ОДА підписав розпорядження про передачу Львову відповідної ділянки.

Науково-експертна група визнала земельну ділянку "непридатною для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами".

Проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже давно. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області й інших регіонах.

17 березня мер Львова Андрій Садовий заявив, що місту більше нікуди вивозити сміття, оскільки останній полігон розірвав угоду про прийом відходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram