ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв боротися з "махновщиною" в Україні

"Хочеться боротися проти президента - прошу люб'язно, але Україну не розхитуйте".

Порошенко пообіцяв боротися з "махновщиною" в Україні
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що має намір боротися з "махновщиною" силою правоохоронних органів.

Про це він сказав у п'ятницю, коментуючи політичну ситуацію в Україні.

"У сьогоднішній Україні багато хто плутає демократію з махновщиною. Ми втратимо державність, якщо всі не зрозуміють: монополію на владу, на застосування сили має тільки держава. Усі акції протесту повинні мати виключно мирний характер. Пристрасть до зброї потрібно демонструвати тільки на фронті, а залізничні колії підривати на території ворога, а не в тилу своїх військ", - заявив він.

"Попереджаю тих, хто виходить за рамки названих принципів закону і здорового глузду, що я протидіятиму всім, хто на догоду Росії намагатиметься насаджувати в Україні безлад і анархію. Протидіятиму, переконуючи словом і силою правоохоронних органів", - сказав Петро Порошенко.

"Закликаю всі партії: і представлені у Верховній Раді, і непарламентські - в жорсткій внутрішньополітичній боротьбі брати до уваги ті надзвичайні зовнішні обставини, в яких ми будуємо європейську Україну. Хочеться боротися проти президента - прошу люб'язно, ви на те й опозиція, але Україну не розхитуйте і не підпалюйте", - сказав він.

Президент нагадав, що Україні залишилося лише два роки до виборів і закликав опозицію дочекатися їх, не нав'язуючи "формат війни на взаємне знищення".

Порошенко підкреслив, що дострокові вибори призначати не збирається.

"Розхитування ситуації зсередини, на моє глибоке переконання, - це один зі способів гібридної війни Кремля проти України. І оскільки, згідно з Конституцією, рішення про дострокові парламентські вибори і розпуск парламенту приймає виключно президент України, хочу ще раз підкреслити: дострокових парламентських виборів, у яких передусім зацікавлена Росія, я не підтримую. А отже, їх не буде", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram