ГоловнаПолітика

Оприлюднено указ про транспортну блокаду Донбасу

Умови відновлення вантажоперевезень - скасування "націоналізації" підприємств, припинення вогню і відведення озброєнь.

Оприлюднено указ про транспортну блокаду Донбасу
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі.

Указ №62 від 15 березня оприлюднено на сайті голови держави.

"Тимчасово, до реалізації пунктів 1 і 2 [припинення вогню і відведення озброєнь] Мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, а також повернення захоплених підприємств до функціонування відповідно до законодавства України, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей", - йдеться в документі.

Причинами транспортної блокади названо суттєве загострення безпекової ситуації в зоні АТО; насильницьке захоплення українських підприємств; зростання загроз економічній і енергетичній безпеці України, спровоковане діями терористів; указ президента РФ про визнання виданих "ДНР" і "ЛНР" документів; ескалація агресії з боку Російської Федерації проти України.

Уряду доручено невідкладно вжити заходів для припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей, крім вантажів, що мають гуманітарний характер і надаються українськими та міжнародними гуманітарними організаціями.

Нагадаємо, в середу на засіданні РНБО Петро Порошенко запропонував тимчасово припинити транспортне сполучення з окупованими територіями Донбасу. РНБО підтримав пропозицію президента у зв'язку з захопленням українських підприємств і загостренням ситуації в зоні АТО. З 13:00 15 березня було перекрито всі автомобільні і залізничні шляхи, що ведуть до лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram