ГоловнаПолітика

Голубан подав до суду на нардепа Луценка через звинувачення в сепаратизмі

Ігор Луценко звинуватив Юрія Голубана у "вбивстві наших бійців під Карлівкою".

Голубан подав до суду на нардепа Луценка через звинувачення в сепаратизмі
Юрий Голубан
Фото: mvs.gov.ua

Полковник поліції, командир роти спеціального призначення ГУ Нацполіції України в Донецькій області Юрій Голубан подав позов у суд до нардепа Ігоря Луценка щодо спростування недостовірної інформації, захисту честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України.

Як відзначається, під час вечірнього ефіру телеканалу NewsOne від 15 березня 2017 року Ігор Луценко звинуватив Юрія Голубана у "вбивстві наших бійців під Карлівкою", назвавши поліцейського сепаратистом.

"Є такий сепаратист, який вбивав наших бійців під Карлівкою, Юрій Голубан. Так от його завели, щоб він виступав з трибуни українського парламенту. Ось таких кадрів понабирав пан Аваков до себе в "Беркут", ці всі нові так звані структури, і ось такі кадри там зараз працюють, і зараз інших не знайшлося, щоб тільки таких от завести на парламентську трибуну, щоб вони виступали", - наводять у прес-службі міністерства слова Луценка.

У своєму позові Голубан просить суд визнати цю інформацію недостовірною, такою, що порушує його честь, гідність та ділову репутацію, та зобов'язати телеканал NewsOne не пізніше одного місяця з дати вступу судового рішення оголосити його резолютивну частину в ефірі цієї ж програми.

Також Юрій Голубан звернувся в Генеральну прокуратуру з проханням провести об'єктивну перевірку викладеної народним депутатом інформації та вжити відповідні заходи реагування за її результатами в разі необхідності.

"Також ветерани АТО і бійці полку "Київ" вимагають від народного депутата Ігоря Луценка вибачитися перед командиром роти спецпризначення поліції Донецької області Юрієм Голубаном за наклеп і підтримку піар-кампанії проти поліції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, рота спецпризначення поліції Донецької області під командуванням Юрія Голубана зупинила на блокпосту біля Слов'янська нардепа від "Самопомочі" Володимира Парасюка і прихильників залізничної блокади на Донбасі. Між ними сталася бійка, під час якої постраждали семеро поліцейських.

Пізніше президент Петро Порошенко нагородив полковника Голубана орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram