ГоловнаПолітика

Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа, комп'ютери залили водою, - Марушевська

Під час пожежі також постраждав кабінет в.о. начальника митниці.

Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа, комп'ютери залили водою, - Марушевська
Фото: 24tv.ua

Після затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова у будівлі Одеської митниці сталася пожежа, під час ліквідації якої пожежники залили комп'ютери та цифрову техніку водою.

Про це розповіла екс-начальник Одеської митниці Юлія Марушевська в інтерв'ю ZN.UA.

На її думку, таким чином знищувалися якісь докази корупційних злочинів.

"Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа в будівлі, де були всі комп'ютери. І пожежники залили всю техніку водою. Як я розумію, таким чином, знищувалися якісь докази і бази даних. Вони зрозуміли, що НАБУ вирішило взятися за Насірова серйозно. А один з його промислів - робота з майданчиками, тобто з ринками, куди йдуть товари за заниженою ціною і без сплати внутрішніх податків. Зокрема той же "7 кілометр". Насіров з цими компаніями дуже щільно "працював". Це дуже великі обсяги кешу і потужні корупційні потоки", - розповіла вона.

Марушевська також зазначила, що під час пожежі постраждали ще кілька кабінетів, зокрема - кабінет Геннадія Іваненка, який був призначений в.о. начальника митниці після її звільнення. При ній Іваненко обіймав посаду заступника начальника митниці з протидії митним порушенням.

За словами Марушевської, Іваненко був "людиною Насірова", і відмовився звільняти його, незважаючи на відповідні подання. Екс-глава митниці зазначила, що Іваненко не виходив з відпустки.

Нагадаємо, Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень. З 3 березня Насіров був відсторонений від посади голови ДФС.

16 березня дружина і тесть Насірова внесли за нього встановлену судом заставу в розмірі 100 млн гривень. Водночас САП просила суд призначити йому заставу в сумі 2 млрд грн. Увечері того ж дня відсторонений глава ДФС вийшов із СІЗО. Його зобов'язали здати всі паспорти, носити електронний засіб стеження, а також на першу вимогу з'являтися до детективів, слідчого судді чи прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram