ГоловнаПолітика

Захисту Насірова відмовили у відводі судді (оновлено)

Запобіжний захід для нього продовжить розглядати Бобровник.

Солом'янський районний суд близько 11:00 почав розгляд клопотання про відвід судді Олександра Бобровника, який має обрати запобіжний захід для голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, клопотання розглядає суддя Олена Букіна.

Оновлення 11:15. Суддя протягом п'ятнадцяти хвилин заслухала позиції обох сторін і пішла в дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

Оновление 11:43. Букіна вирішила відмовити у відведенні судді.

Запобіжний захід продовжить розглядати Бобровник о 12:00.

Нагадаємо, термін затримання Насірова минув близько 23:50 5 березня. Формально він вільний, але під будівлею суду всю ніч тривав мітинг, метою якого було запобігти втечі Насірова. У підсумку він усю ніч залишався в Солом'янському суді.

Насірова затримали в ніч на 3 березня в лікарні "Феофанія" за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розтермінування податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура зажадала заарештувати голову ДФС.

Увечері 4 березня відбулася перша спроба обрати Насірову запобіжний захід, але суддя Солом'янського районного суду Олександр Бобровник вирішив перенести засідання на неділю в зв'язку з тим, що не всі захисники Насірова встигли ознайомитися зі справою.

Уранці 5 березня захист Насірова заявив відвід судді, що знову заблокувало розгляд запобіжного заходу. У неділю в суді не виявилося чергового судді і відведення Бобровнику нікому було розглядати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram