ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив заборону на використання пасток і отрут для вилову тварин

Рада узгодила низку законів із Конвенцією 1979 року про охорону дикої флори і фауни.

Порошенко схвалив заборону на використання пасток і отрут для вилову тварин
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє використання пасток і отрути як засобів вилову тварин.

Про це повідомляють на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради.

Документ передбачає збільшення штрафів у 10 разів за різні порушення законодавства у сфері охорони фауни і флори. Також заборонено використовувати для умертвіння тварин пестицидів з вмістом фосфіду цинку, що також заборонено в Європі, Білорусі та Росії.

Також заборонено використовувати пневматичну зброю для відстрілу тварин у містах і населених пунктах з метою боротьби з так званими "сіті-хантерами".

У Лісовий кодекс вносяться доповнення, які забороняють знищувати під час вирубування гнізда охоронюваних конвенцією птахів - чорного лелеки, скопи, орлана-білохвоста; заборонено рубати дерева, на яких гніздяться рідкісні види кажанів, які охороняються Бернською конвенцією.

Ця конвенція охороняє 10 видів куликів, тоді як в Україні вони є мисливськими тваринами, і цей законопроект передбачає відповідні зміни.

Заборонено також полювання, лісокультурні роботи й інші дії та заходи, через які можуть бути знищені в природних заповідниках місця проживання кажанів, дятлів, хижих птахів, сов, 15 видів комах, які занесені в додаток 2 Бернської конвенції.

Так Верховна Рада узгодила з Конвенцією 1979 року про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі (Бернська конвенція) низку законів України, що регулюють ці питання.

Нагадаємо, в лютому в Україні на 25 років заборонили полювання на лосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram