ГоловнаПолітика

Обрання запобіжного заходу для Насірова не переноситимуть в інший суд

Холодницький заявив, що голова ДФС залишиться в Солом'янському суді.

Фото: Сергій Нужненко

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що засідання з обрання запобіжного заходу для відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова продовжиться в Солом'янському районному суді Києва.

Напередодні прес-секретар суду Яна Квітченко сказала, що засідання перенесуть до Апеляційного суду Києва, де є великі приміщення. Водночас вважається, що на голову цього суду має вплив народний депутат від БПП Олександр Грановський.

Холодницький стверджує, що рішення про перенесення засідання переглянули. "Ми спілкувалися з головою суду і висловили невдоволення з приводу його транспортування в інший суд, тому він нікуди не буде перевезений", - сказав він Українським новинам.

Зараз Насіров перебуває в будівлі Солом'янського районного суду, де він провів ніч.

Фото: Сергій Нужненко

Фото: Сергій Нужненко

Нагадаємо, термін затримання Насірова минув близько 23:50 5 березня. Формально він вільний, але під будівлею суду всю ніч тривав мітинг, метою якого було запобігти втечі Насірова. У підсумку він усю ніч залишався в Солом'янському суді.

Насірова затримали в ніч на 3 березня в лікарні "Феофанія". Спеціалізована антикорупційна прокуратура зажадала заарештувати голову ДФС. Увечері 4 березня відбулася перша спроба обрати йому запобіжний захід, але суддя Солом'янського районного суду Олександр Бобровник вирішив перенести засідання на неділю у зв'язку з тим, що не всі захисники Насірова встигли ознайомитися зі справою.

Вранці 5 березня захист Насірова заявив відвід судді, що знову заблокувало розгляд запобіжного заходу. У неділю в суді не виявилося чергового судді і відвід Бобровнику нікому було розглядати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram