ГоловнаПолітика

Луценко і НАБУ посперечалися, як потрібно було вручати підозру Насірову

Генпрокурор вважає, що детективи зробили це неправильно. 

Луценко і НАБУ посперечалися, як потрібно було вручати підозру Насірову
Фото: Сергей Нужненко

Генеральний прокурор Юрій Луценко і Національне антикорупційне бюро заочно посперечалися, як потрібно було вручати підозру голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

У неділю у фейсбуці Луценко написав, що "генпрокурор навіть без юридичної освіти знає, що вручати підозру після 22 [години] особі під загальним наркозом - табу", і припустив, що потрібно було "виставити пост і зробити це вранці".

Наступного дня у фейсбуці НАБУ з'явилася відповідь на цей пост.

Прес-служба Бюро зазначає, що Насіров під час вручення підозри був притомний і не потребував невідкладної медичної допомоги. "До того ж, оскільки вручення повідомлення про підозру є процесуальною, а не слідчою дією, на нього не поширюється норма про заборону вчинення у проміжок часу з 22:00 до 6:00", - заявили в НАБУ.

"Щодо пропозицій генерального прокурора «виставити пост під палатою», наголошуємо, що будь-яке обмеження свободи підозрюваного можливе тільки після складання протоколу про затримання, що і було зроблено о 23:50 2 березня", - йдеться в повідомленні.

НАБУ наполягає, що повідомило Насірова про підозру в повній відповідності з Кримінальним процесуальним кодексом, а спроби поставити це під сумнів - або наслідок недостатньої поінформованості коментаторів, або свідомий намір увести суспільство в оману.

Нагадаємо, що Насіров ще 3 березня зліг у клінічну лікарню "Феофанія" нібито з інфарктом. Того самого дня детективи НАБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram