ГоловнаСвіт

Уряд ФРН схвалив електронні браслети для потенційних терористів

За оцінками поліції, в Німеччині налічується близько 550 потенційних терористів.

Уряд ФРН схвалив електронні браслети для потенційних терористів
Томас де Мезьер
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини схвалив поправки до закону про Федеральне відомство з кримінальних справ, які, крім іншого, передбачають спрощення застосування електронних браслетів для осіб, підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів.

Про це повідомив журналістів міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, передає "Укрінформ"

"Браслети - не панацея, але важливий інструмент стеження, який суттєво полегшить роботу поліцейських", - заявив де Мезьєр.

Він зазначив, що застосування браслетів буде однаковим як щодо громадян ФРН, так і іноземців, які викликають побоювання у правоохоронних органів як такі, що схильні до скоєння злочинів. При цьому браслети не скасовують інші форми спостереження.

За словами де Мезьєра, поправки, які є основою програми "Поліція-2020", також передбачають поліпшення координації роботи між федеральними правоохоронними структурами і земельними з метою уникнення дублювання функцій, існування паралельних структур, більш досконалого обміну інформаційними даними. Крім того, планують суттєво модернізувати техніку, інформаційне обладнання поліції, а також підвищити заходи захисту даних.

Міністр також повідомив, що на засіданні уряду було затверджено поправки до закону про захист даних, які повністю відповідають європейським критеріям.

Як відомо, німецькі правоохоронні органи і спецслужби зазнали жорсткої критики у зв'язку зі справою тунісця Аніса Амрі, який 19 грудня минулого року скоїв наїзд на різдвяний ярмарок у Берліні, убивши 12 і поранивши 48 осіб.

Тунісець упродовж багатьох місяців був у полі зору відповідальних органів, використовував 14 різних імен, вчинив низку правопорушень, його затримула поліція, але в підсумку все одно зміг скоїти свій злочин, мабуть, через неузгодженість дій між правоохоронцями різних федеральних земель.

За оцінками поліції, в Німеччині налічується близько 550 потенційних терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram