ГоловнаСвіт

Міністр оборони США застеріг КНДР від використання ядерної зброї проти Штатів та їхніх союзників

Меттіс попередив КНДР про "ефективну і нищівну" відповідь на військові дії з боку Пхеньяна.

Міністр оборони США застеріг КНДР від використання ядерної зброї проти Штатів та їхніх союзників
Дональд Трамп и Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс попередив КНДР про "ефективну і нищівну" відповідь на використання Пхеньяном ядерної зброї.

Як повідомляє агентство Рейтер, з такою заявою Меттіс виступив під час візиту до Сеула.

"Будь-яку атаку на США або наших союзників буде відбито, а на будь-яке використання ядерної зброї буде ефективна і нищівна відповідь", - сказав Меттіс, виступаючи в Міноборони Південної Кореї.

Агентство зазначає, що КНДР за 2016 рік провела понад 20 запусків ракет і двічі випробовувала ядерну зброю, що суперечить резолюціям і санкціям ООН.

Раніше президент США Дональд Трамп і виконувач обов'язків голови Південної Кореї Хван Ге Ан домовилися про заходи додаткового захисту від КНДР. Зокрема, країни домовилися розгорнути протиракетну систему THAAD на випадок можливої атаки з боку КНДР.

На початку січня КНДР заявила про готовність запустити міжконтинентальну балістичну ракету. Південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на північнокорейського дипломата-втікача також повідомляло, що до 2018 року КНДР має намір створити ракету, здатну завдати ядерного удару по США. У Вашингтоні у відповідь заявили, що готові збивати північнокорейські ракети, якщо вони будуть спрямовані в бік Америки або її союзників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram