ГоловнаСвіт

ООН закликає припинити вогонь на Донбасі і відновити мирні переговори

1 лютого СММ ОБСЄ повідомила про десять тисяч вибухів у Донецькій області за добу.

ООН закликає припинити вогонь на Донбасі і відновити мирні переговори
Фото: radio.pl.ua

Організація Об'єднаних Націй підтримує зусилля "нормандської четвірки" і закликає відновити переговори щодо Мінських домовленостей з одночасним і негайним припиненням бойових дій на сході України.

Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман під час засідання Ради безпеки ООН у четвер, передає Укрінформ.

"Міжнародне співтовариство має продовжувати активно і конструктивно взаємодіяти, але якщо ми маємо намір попередити кризу і не допустити катастрофи - потрібно терміново активізувати переговорний процес, без зволікань", - заявив Фелтман.

Він підкреслив, що ООН продовжує підтримувати зусилля "нормандської четвірки" і Тристоронньої контактної групи, а також представництва ОБСЄ в Україні.

"ООН закликає сторони зняти всі обмеження на пересування СММ ОБСЄ і негайно припинити застосування сили та погроз на адресу спостерігачів місії", - підкреслив представник ООН.

Заступник генсека ООН підкреслив, що останнім часом "ми стали свідками небезпечного загострення конфлікту". 1 лютого СММ ОБСЄ повідомила про десять тисяч вибухів у Донецькій області за останні 24 години - це найбільша кількість порушень, зареєстрована місією. Водночас він зазначив, що існує ризик посилення зіткнень.

У зв'язку з цим він ще раз закликав припинити вогонь і відновити мирні переговори.

Раніше повідомлялося, що в Європарламенті вимагають нових санкцій проти РФ через ситуацію в Авдіївці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram