ГоловнаСвіт

Дутерте має намір залучити армію до боротьби з незаконним обігом наркотиків на Філіппінах

Правозахисники нагадали про значний список позасудових страт, здійснених філіппінською армією.

Дутерте має намір залучити армію до боротьби з незаконним обігом наркотиків на Філіппінах
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте має намір використовувати війська для боротьби з незаконним обігом наркотиків у країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За його словами, наркоторгівля становить серйозну загрозу національній безпеці і він "убив би більше" людей, пов'язаних з наркотиками, якби йому довелося.

При цьому Дутерте виключив введення воєнного стану на Філіппінах і заявив, що йому не потрібна додаткова підтримка (крім армії - ред.), щоб боротися з обігом наркотиків, тому що він більше не може довіряти правоохоронним органам.

Нагадаємо, що в понеділок, 30 січня, Дутерте призупинив боротьбу з наркотиками заради боротьби з корупцією в правоохоронних органах.

Дутерте займає посаду президента країни вже вісім місяців. Після його приходу до влади на Філіппінах почалася кампанія боротьби з наркоторгівлею. При цьому він зізнався, що особисто убивав гаданих злочинців. Усього за час його правління було вбито близько 7600 осіб, які, можливо, пов'язані з наркотиками.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що залучення військових до боротьби з наркоторгівлею є помилкою, оскільки філіппінська армія відома своїм значним списком позасудових убивств, особливо в районах країни, які перебувають під контролем повстанців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram