ГоловнаСвіт

Маккейн написав листа Трампу з вимогою дати Україні летальну зброю

Сенатор закликав президента США зберегти і розширити санкції проти РФ.

Маккейн написав листа Трампу з вимогою дати Україні летальну зброю
Фото: http://lenta.ru

Голова комітету Сенату США зі збройних сил Джон Маккейн надіслав листа президенту Дональду Трампу, в якому висловив стурбованість у зв'язку з атаками Росії проти України. Сенатор-республіканець також закликав Трампа надати оборонну летальну необхідну допомогу українським збройним силам, щоб захистити себе, повідомляє Голос Америки.

"Насильницька кампанія Володимира Путіна націлена на дестабілізацію і розчленування суверенної України не зупиниться, поки він не отримає сильну і рішучу відповідь", - написав Маккейн.

Сенатор припустив, що наступ російських військ на сході України - це перше з багатьох випробувань адміністрації Трампа з боку Росії.

"Те, що цей сплеск атак почався через день після того, як Путін говорив з вами по телефону, є яскравим свідченням того, що він вже відчуває вашу міць, як головнокомандувача військ США. Реакція Америки буде мати далекосяжні наслідки", - зазначає Маккейн.

У світлі останніх російських атак і перспективи майбутньої агресії проти України голова комітету Сенату США зі збройних сил закликав Трампа використовувати повноваження, надані Законом про військовий бюджет США на 2017 рік, і надати оборонну летальну допомогу Україні, щоб вона могла захистити свою територію від порушень з боку Росії та її сепаратистських ставлеників.

Водночас, поки Росія продовжує окупацію Криму і дестабілізацію України, Маккейн закликав президента США зберегти поточні санкції проти Росії і, враховуючи спробу втручання Росії у вибори президента США, розширити їх.

"Українці не просять американців воювати за них... Ми повинні запропонувати нашим українським друзям допомогу, якої вони потребують, та на яку вони заслуговують. Якщо ми цього не зробимо, ми поставимо під загрозу не тільки суверенітет України, але і створимо передумови для подальшого ослаблення довіри до США", - підсумував Маккейн.

Нагадаємо, наприкінці січня Маккейн розкритикував Трампа за заяви про можливе скасування санкцій проти РФ. "Путін потребує нас в ролі свого ворога", - заявив сенатор США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram