ГоловнаСвіт

У Європарламенті вимагають нових санкцій проти РФ через ситуацію в Авдіївці

Євродепутат закликав Путіна не випробовувати "рішучість" Заходу.

У Європарламенті вимагають нових санкцій проти РФ через ситуацію в Авдіївці
Европарламент
Фото: ecb.europa.eu

У Європарламенті наполягають на необхідності опрацювати нові санкції проти Росії через загострення ситуації на Донбасі і зрив виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив лідер політичної групи "Альянс лібералів і демократів за Європу" в Європарламенті Гі Верховстадт, повідомляє "Укрінформ".

"ЄС повинен зберегти нинішні санкції і підготувати нові, якщо Росія далі ігноруватиме міжнародне право", - заявив він у зв'язку з ескалацією ситуації на Донбасі.

Він закликав керівників ЄС докласти конкретних зусиль для повернення до процесу політичного врегулювання.

Верховстадт підкреслив, що "нова військова агресія, розпочата так званими сепаратистами, але підтримана Росією" повинна бути припинена російською стороною. Він також зазначив, що Путін не повинен випробовувати "рішучість" Заходу.

"Очевидно, що зараз ЄС повинен вдатися до рішучих дій, щоб вирішити цю європейську проблему і набути позицію лідера в цьому", - підкреслив євродепутат.

Нагадаємо, Авдіївка залишилася без води, електрики і тепла.

Також нагадаємо, напередодні колишній голова Європарламенту, а нині кандидат у канцлери ФРН від соціал-демократів Мартін Шульц висловився проти скасування санкцій щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram