ГоловнаСвіт

Кандидат у канцлери ФРН застеріг від скасування санкцій проти Росії

Шульц вважає, що Трамп займається пропагандою націоналістичної ідеології і будує стіни.

Кандидат у канцлери ФРН застеріг від скасування санкцій проти Росії
Мартин Шульц
Фото: armenpress.am

Колишній голова Європарламенту, а нині кандидат у канцлери ФРН від соціал-демократів Мартін Шульц висловився проти скасування санкцій щодо Росії до виконання Мінських угод.

Про це він заявив виданням німецької медіа-групи Funke, повідомляють "Фінансові новини".

"Доти, доки Мінські угоди не буде виконано до кінця, скасовувати санкції не можна... Ми повинні чітко сказати Путіну, що Росія зобов'язана поважати і захищати міжнародне право", - заявив Шульц.

За його словами, Німеччина повинна взяти на себе особливу відповідальність за долю Європи і зміцнення в ній демократії, заснованої на спільних цінностях. При цьому в нього викликають "великі побоювання" відцентрові сили, що працюють на континенті, в контексті яких Шульц згадав прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Німецький політик також вважає, що новий президент США Дональд Трамп займається пропагандою націоналістичної ідеології і будує стіни. На думку Шульца, така політика є "антиамериканською".

"Якщо Трамп має намір зруйнувати ці (демократичні) цінності, то я, ставши канцлером, скажу йому: "Це не політика Німеччини і Європи", - наголосив Шульц.

Нагадаємо, раніше правління Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) висунуло 61-річного Шульца єдиним кандидатом у федеральні канцлери від СДПН, після чого рейтинги партії пішли вгору.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram