ГоловнаСвіт

Уряд Індії вирішив скоротити податки і збільшити інвестиції в сільське господарство

В індійському Мінфіні прогнозують економічне зростання країни в 6,75-7,5% в 2017-2018 рр.

Уряд Індії вирішив скоротити податки і збільшити інвестиції в сільське господарство
Индия
Фото: air-tours.ru

Міністр фінансів Індії Арун Джейтлі (Arun Jaitley) пообіцяв скоротити податки для середнього класу, а також для малого та середнього бізнесу, а також інвестувати мільярди доларів у сільське господарство, застарілу інфраструктуру та забезпечення дешевого житла.

Про це повідомляє Associated Press

За словами міністра, який представляв парламенту бюджет на фінансовий рік, що почнеться з 1 квітня, економіка Індії зростає незважаючи на затримання зростання в інших країнах. За прогнозами Джейтлі, економічне зростання Індії становитиме 6,75-7,5% в 2017-2018 рр. Згідно з проектом бюджету, загальні витрати на фінансовий рік становитимуть 21,47 трлн рупій (близько $317 млрд).

Міністр сподівається, що зниження податкових ставок переконає людей платити. Йдеться про зниження на 5% податкових ставок для підприємств малого та середнього бізнесу з річним оборотом до 500 млн рупій ($7,35 млн). Крім того, буде скасовано прибутковий податок для людей, які заробляють до 300 тис. рупій ($4410) на рік.

Як зазначає АР, з моменту приходу до влади в Індії в 2014 році уряду прем'єр-міністра Нарендра Моді, витрати на освіту та модернізацію інфраструктури збільшувалися. Крім того, було проведено податкову реформу.

Нагадаємо, наприкінці грудня жителі Індії спустошили банкомати через відміну великих купюр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram