ГоловнаСуспільствоВійна

У квартирах Авдіївки змогли підвищити температуру (оновлено)

Ніч минула без обстрілів.

У квартирах Авдіївки змогли підвищити температуру (оновлено)
Фото: Макс Левин

Авдіївський коксохімічний завод зміг підняти температуру теплоносія, який обігріває квартири жителів міста, повідомив директор АКХЗ Муса Магомедов в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ніч минула відносно тихо. Ми змогли додати температуру, піднявши виробництво коксу. І за рахунок додаткового коксового газу змогли підняти температуру на подачу води в систему міста Авдіївка. Тому температура у квартирах потихеньку піднімається", - повідомив Муса Магомедов.

Він також зазначив, що вранці співробітники заводу спільно з енергетиками ДТЕК будуть намагатися відновити пошкоджені лінії. "Але це залежить від того, як відпрацюють СЦКК і ОБСЄ. Будемо сподіватися, що сьогодні вдасться домовитися і "режим тиші" буде", - сказав Магомедов.

За словами директора Авдіївського коксохіму, зараз підприємство залишається в зоні ризику і будь-яка позаштатна ситуація може призвести до зупинки заводу. "Самостійна генерація - сама по собі загроза зупинки від різних факторів. Будь-якої миті може щось злетіти чи відмовити. Будь-яка людська помилка, механічне пошкодження - все це може призвести до зупинки. Зовнішні вводи потрібні, і поки їх немає, завод перебуває в зоні ризику", - заявив він.

При цьому Магомедов зазначив, що наразі співробітникам підприємства вдається тримати більш-менш стабільну генерацію і не допускати помилок. "Виробництво коксу ми підняли до 3 із гаком тис. тонн. Ми постараємося працювати в цьому режимі. Це дозволяє мінімізувати кількість природного газу, максимізувати коксовий і обігрівати місто", - заявив він.

Оновлення. Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у фейсбуці пише, що температура у квартирах Авдіївки підвищилася до 17 градусів.

За його словами, ніч в Авдіївці минула відносно спокійно, хоча й було чутно звуки артилерійських обстрілів.

Вода в місто подається, каналізаційно-насосна станція працює, заявив Жебрівський.

Нагадаємо, ввечері 30 січня в результаті обстрілів було перебито останню лінію електропостачання Авдіївки. В результаті місто залишилося без води, без електрики і повноцінного теплопостачання. Відремонтувати ЛЕП не вдається другий день через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram