ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли пункти надання гумдопомоги в Авдіївці, двоє загиблих (оновлено)

Поранення в обличчя отримав іноземний фотожурналіст.

Російсько-окупаційні війська прицільно обстріляли пункти обігріву та роздавання гуманітарної допомоги в Авдіївці.

Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

"Божевільні рашисти щойно жорстко обстріляли Авдіївку. Снаряди прицільно лягли в точки надання гуманітарної допомоги населенню. Обстріляли стадіон в центрі міста поруч з нами, де розташоване наметове містечко і пункти обігріву. Обстріляли школу №2, де був пункт прийому гуманітарної допомоги. За попередніми даними, у нас від обстрілів 1 людина загинула, 1 поранена. Обстріл триває", - написав Жебрівський.

За словами глави ДонВЦА, біля обстріляної ЗОШ №2 знайшли поранену жінку, перевезли її в лікарню. Однак від ран жінка померла.

"Це вже друга загибла людина в Авдіївці за останній час", - констатував Жебрівський. Також він повідомив, що поранення в обличчя отримав іноземний фотожурналіст.

Жебрівський додав, що в результаті прямого попадання в будинок на вул. Молодіжній перебиті газопровід і теплотраса. За попередньою інформацією, обійшлося без людських жертв. Один снаряд потрапив в оперативно-рятувальний автомобіль ДержНС.

Оновлено. В Авдіївці в результаті обстрілів загинув співробітник ДержНС, повідомляє глава ДержНС Микола Чечоткін.

"Під час обстрілу Авдіївки отримав поранення в живіт начальник 15-ДПРЗ ГУ ДержНС в Донецькій області підполковник служби цивільного захисту Третейкін Дмитро Олександрович, який зараз у реанімації. Водій аварійно-рятувального загону Горбань Сергій Володимирович на превеликий жаль загинув", - написав він у facebook.

Голова ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що терористи посилили обстріли Мар'їнки і Красногорівки.

"Застосовується важке озброєння. Люди перебувають в бомбосховищах. Інформація про постраждалих уточнюється", - зазначив він.

Оновлено 00:56. Поранений під час обстрілу в Авдіївці співробітник ДержНС Дмитро Третейкін помер у реанімації. Про це повідомив директор АКХЗ Муса Магомедов.

За словами заступника голови військово-цивільної адміністрації Олександра Лебедя, обстріли в Авдіївці тривають.

"Тривають обстріли і досі, і по житловому кварталу теж. Світла в нас немає. Як буде прояснюватися - будемо щось вирішувати. Евакуацію вранці - не знаю. Як будуть стріляти, то і залишаться всі. Є пошкодження будинків. За добу було пошкоджено 52 будинки, а за сьогодні саме 25 через обстріли. Навіть зараз чую, як обстрілюють. Жителі в пунктах обігріву не збираються, тому що і їх обстрілюють. За військових не знаю", - сказав він

Громадському. Нагадаємо, 1 лютого ремонтні бригади ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" і ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" обстежили пошкодження лінії електропередачі протяжністю близько 2 км, але потім потрапили під обстріл і були евакуйовані.

Увечері 30 січня в результаті обстрілів була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. В результаті місто залишилося без води, без електрики і повноцінного теплопостачання. Також на межі зупинення перебуває містоутворювальне підприємство Авдіївський коксохім. Відремонтувати ЛЕП не вдається третій день через обстріли.

Опалення в місті зараз забезпечує Авдіївський коксохім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram