ГоловнаЕкономікаДержава

Київ планує почати будівництво метро на Виноградар наприкінці 2017 року

Наприкінці 2020 року у столиці можуть відкрити дві нові станції.

Київ планує почати будівництво метро на Виноградар наприкінці 2017 року
Фото: kievcity.gov.ua

Київ планує почати будівництво метро на Виноградар (мікрорайон на північному заході столиці) наприкінці 2017 року і протягом трьох років ввести в експлуатацію дві нові станції - "Проспект Правди" і "Мостицька".

Про це повідомила прес-служба Київської міськадміністрації.

"За попередніми розрахунками, станції «Мостицька» і «Проспект Правди» ми можемо відкрити протягом трьох років. Ці дві станції будуть продовженням цього тунелю до Вітряних Гір", - сказав мер Києва Віталій Кличко під час виїзної наради в тунелі біля станції метро "Сирецька" (кінцева на зеленій гілці).

Вартість будівництва двох станцій оцінюють у 5 млрд гривень.

При цьому Кличко повідомив, що нова гілка метро на Троєщину поки що неможлива через відсутність коштів на добудову Подільського моста.

Нагадаємо, що проектні роботи з будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар виконує компанія "Київметропроект".

Їй доручили розробити мінімум три варіанти проходження траси лінії від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар (з будівництвом станції в районі Інтернаціональної площі, продовженням лінії до площі Тараса Шевченка та інше).

Траса ділянки буде проходити по території Шевченківського та Подільського районів Києва. Комплекс об'єктів на території електродепо заплановано розмістити в Подільському районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram