ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта", аеропорт "Бориспіль" і МАУ підписали меморандум про розвиток поштових перевезень

"Ми суттєво нарощуємо обсяги перевезень поштових вантажів на всіх міжнародних напрямках".

"Укрпошта", аеропорт "Бориспіль" і МАУ підписали меморандум про розвиток поштових перевезень
Фото: mtu.gov.ua

Держпідприємство "Укрпошта", аеропорт "Бориспіль" і авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" підписали меморандум про співпрацю, метою якого є збільшення обсягів перевезень поштових вантажів на всіх міжнародних напрямках.

Про це повідомляють на сайті Мінінфраструктури.

"Ми суттєво нарощуємо обсяги перевезень поштових вантажів на всіх міжнародних напрямках. Я вірю, що це буде гарним кроком для того, щоб ми говорили не тільки про зростання пасажирських перевезень, що склало більш ніж 30% у 2016 році, а й серйозно говорили про розвиток каргоавіації в Україні. Ми бачимо, що одного вантажного літака МАУ не вистачає, тому я сподіваюся, що в бізнес-плані подальших років буде передбачено не тільки оновлення пасажирського флоту, а й збільшення каргоавіації теж", - прокоментував міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський, зі свого боку, заявив, що міжнародні відправлення повинні стати одним з ключових стратегічних напрямків розвитку.

"Зараз найбільшими напрямками є США, Казахстан, Ізраїль, Великобританія, і важливо, що частка транзиту, що йде через Москву, тепер буде йти через Україну завдяки допомозі МАУ. Це вкрай важливий крок сьогодні", - зазначив він.

Керівник МАУ Юрій Мірошников підкреслив, що авіакомпанія вже понад п'ять років займається розвитком транзитних перевезень і разом з партнерами з аеропорту "Бориспіль" постарається "перетворити головний аеропорт України на міжнародний хаб".

Нагадаємо, влітку "Укрпошта" протестувала дрон для доставки посилок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram