ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Жулянах" закрили магазин duty free через підозри в контрабанді

Як виявилося, проти компанії порушено декілька кримінальних справ.

У "Жулянах" закрили магазин duty free через підозри в контрабанді
Фото: Макс Левин

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) припинив співпрацю з магазином безмитної торгівлі (duty free) Pavo через підозри в контрабанді.

Про це повідомили представники аеропорту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це донецькі бізнесмени, які співпрацювали з нами до останнього часу. Вони представники колишньої влади, були близькими до попереднього керівництва країни, продовжили користуватися тими ж методами, які використовували колишні правителі. Як виявилося, існує кілька кримінальних справ щодо контрабанди товару компанією Pavo group. Ми підозрюємо, що вони використовували магазин duty free, який розташований на території аеропорту, просто як прикриття для своєї незаконної діяльності", - розповів голова ради директорів підприємства Денис Костржевський.

За його словами, після того, як співробітників почали викликати до правоохоронних органів, а також через фінансові питання, було прийнято рішення припинити співпрацю з такими партнерами.

Раніше під брендом Pavo працювало приватне підприємство "Авіакомпанія АНП" (Донецьк). Нині, за даними веб-сайту оператора, під ним працює ПП "Паво груп" з юридичною адресою в Маріуполі та головним офісом у Києві. Оперує мережею магазинів duty-free в Україні. Кінцевим бенефіціаром компанії є Ігор Кунянський.

Нагадаємо, на початку січня інспектор митниці аеропорту "Київ" попався на хабарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram