ГоловнаЕкономікаБізнес

Проти начальника Миколаївського порту порушили справу

Його звинувачують у зловживанні службовим становищем.

Проти начальника Миколаївського порту порушили справу
Фото: president.gov.ua

Співробітники правоохоронних органів 1 лютого повідомили в.о. директора ДП "Миколаївський морський торговельний порт" Сергія Колтипіна про підозру у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу).

Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури.

За попередньою інформацією, Колтипін, діючи в інтересах компаній, афілійованих з ним і колишнім керівником порту, навмисне уникав процедури узгодження договорів оренди з МІУ і суттєво занизив орендну плату за користування залізничними коліями.

У результаті державі завдано збитків на суму понад 4 млн гривень.

Кримінальне провадження стосовно порту розслідують Департамент захисту економіки Національної поліції і Департамент розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури відповідно до ч.5 ст.191 (розтрата), ч.2 ст.367 (службова недбалість), ч.2 ст.366 (підроблення), ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

МІУ зазначає, що 16 листопада під стінами міністерства пройшов мітинг за участю представників трудових колективів миколаївської філії Адміністрації морських портів України та Миколаївського морпорту. На думку чиновників, організатором мітингу був Колтипін, а реальною метою цієї акції протесту був тиск, аби припинити аудит порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram