ГоловнаСуспільствоЖиття

Незрячі люди стрибнули з парашутом на київському аеродромі

Друга спроба довести право на стрибок виявилася успішною

Незрячі люди стрибнули з парашутом на київському аеродромі
Фото: Facebook/Боротьба за права / Fight For Right

18 жовтня на аеродромі "Київ-Південний" незрячі учасники інклюзивної акції FightForRight за рівні права для людей з інвалідністю здійснили стрибки з парашутом у тандемі. Про це повідомляють організатори кампанії FightForRight на сторінці у фейсбуці.

"Це перший крок, який стане початком низки активностей, які назавжди зруйнують стереотипи щодо людей і їхніх можливостей", - повідомляють організатори акції.

Нагадаємо, 2 жовтня в київському аероклубі "Чайка" учасницям інклюзивної акції FightForRight відмовили у стрибках із парашутом. З п'яти учасниць здійснити стрибок дозволили тільки двом: одній дівчині з залишковим зором у 30% і зрячій журналістці Анастасії Федченко.

"Деяких журналістів щиро вразило, що під час першої акції на аеродромі "Чайка" людям з інвалідністю заборонили стрибати з парашутом у тандемі з інструктором, хоча для цього не було реальних перешкод за медичними показами. І найгірше - що дівчатам у медкабінеті за фактом брехали про "дозвіл" на стрибки, користуючись тим, що незрячі не могли прочитати запис у медичній довідці. Через медійний резонанс із нами зв'язався Геннадій Антюфєєв із клубу "5 океан" і запросив стрибнути дівчат, яким відмовили. Я кілька разів телефоном уточнювала у керівництва, що дівчата незрячі і чи не буде перешкод, і мені відповіли: "Приходьте! Жодних перешкод для стрибків у тандемі ми не бачимо", - повідомила організатор акції FightForRight Юлія Сачук Центру інформації про права людини напередодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram