ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві готується масовий стрибок незрячих дівчат з парашутом

Учасники акції хочуть показати, що інвалідність не обмежує людину.

У Києві готується масовий стрибок незрячих дівчат з парашутом
Фото: www.club.66.ru

У Києві на аеродромі "Чайка" пройде акція в рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи FightForRight, аби показати, що інвалідність не обмежує людину.

Про це повідомляють організатори акції у Фейсбуці.

"Учасниці унікальної акції - незрячі дівчата. 2 жовтня о 15:00 у Києві вони підкорять небо, стрибаючи з парашутом, аби продемонструвати, що інвалідність не обмежує людину; аби зруйнувати в суспільстві негативні стереотипи щодо незрячих людей та на власному прикладі показати, що ніякі фізичні порушення не заважають людям з інвалідністю жити активним, повноцінним життям", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у кожної з учасниць - своя історія успіху, якого вдалося досягти, наполегливо працюючи над собою, долаючи перешкоди і внутрішні бар'єри.

"Дівчата мають різні наміри і мотивацію, за що борються. І в першу чергу, своїм активним ставленням до життя змінювати світ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 серпня на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку незрячих людей. Учасники акції звернули увагу влади на відсутність у Києві табличок і покажчиків зі шрифтами Брайля, невелику кількість світлофорів зі звуковим сигналом, і непідготовленість вишів для незрячих студентів.

Про проблеми людей з інвалідністю також читайте в матеріалі LB.ua "Київ провалив тест на доступність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram