ГоловнаСуспільствоЖиття

У Волновасі знесли пам'ятник Чапаєву, якого "замаскували" під козака

На його місці встановлять меморіал пам'яті загиблих в АТО.

У Волновасі знесли пам'ятник Чапаєву, якого "замаскували" під козака
Фото: Архив

У Волновасі Донецької області демонтували пам'ятник Чапаєву, який раніше міська рада "декомунізувала" у спосіб перейменування його в монумент "Козак".

Про це повідомив в.о. голови Волноваської РДА Олександр Іванченко, передає "Укрінформ".

За його словами, на місці монумента буде створений меморіал пам'яті українських воїнів, які загинули на Донбасі.

"Зараз пам'ятник, який свого часу був перейменований Волноваською міською радою на монумент "Козак", знесено. На цьому місці будуватиметься меморіал героям, загиблим в АТО", - розповів Іванченко.

Він також зазначив, що пам'ятник був демонтований відповідно до законодавства за рішенням керівника обласної ВЦА Павла Жебрівського.

"Було видано розпорядження голови обласної військово-цивільної адміністрації, це розпорядження було доведено до балансоутримувача, який і зніс пам'ятник", - повідомив він.

Крім того, знесений пам'ятник Чапаєву мав підвищений фон радіації. Раніше, підрозділом хімбезпеки однієї з бригад ВСУ було виявлено, що радіоактивність пам'ятника становить 25 мкрн/год, коли допустима норма не більш як 15 мкр/ год. Це також стало ще однією з причин для демонтажу споруди.

"Зараз Волноваська міська рада оголосила конкурс щодо меморіалу загиблим воїнам в АТО і проводить обговорення проектів, які подані", - додав Іванченко.

Нагадаємо, в Одесі пам'ятник Леніну переробили на Дарта Вейдера, а в його голову вбудовано обладнання, яке роздає інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram